Persbericht

Presentatie boek LandsMeer

Op woensdag 18 november van 19 tot 20 uur wordt het bijzondere boek LandsMeer gepresenteerd in het Dorpshuis van Landsmeer. Richard Quakernaat, wethouder cultuur en sport, zal het eerste exemplaar ontvangen uit handen van de initiatiefnemers.

LandsMeer vertelt in maar liefst 50 portretten het verhaal van het bijzondere en veelzijdige verenigingsleven van Landsmeer. Voetballen, zeilen en figuurzagen. Dammen, muziek maken en boogschieten. Hardlopen, linedance en basketballen. Tennissen, zingen en judoën. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een vereniging voor in de gemeente Landsmeer. Bijna elke vereniging, hoe klein ook, komt aan bod in dit unieke boek.

Fascinatie
Het boek is een initiatief van fotograaf Marcel Molle, journalist Marianne Wenneker en ondernemer Niels Bonenkamp. Zij wonen in Landsmeer en zijn alledrie op hun eigen manier betrokken bij verschillende verenigingen. Het idee om een boek te maken kwam voort uit hun gezamenlijke fascinatie voor de enorme hoeveelheid en diversiteit aan verenigingen in de kleine gemeente onder de rook van Amsterdam.

Clubliefde
Twee jaar geleden maakte Marcel de eerste foto en schreef Marianne de eerste interviews – van en over de trombonisten van muziekvereniging Amicitia. Het was het begin van een lange reeks, waarvan de teller uiteindelijk bleef stilstaan bij 50. Al deze verenigingen zijn vastgelegd in niet-alledaagse foto’s en sprankelende verhalen. Verhalen over clubliefde en over passie – voor de sport / de muziek / het zingen / het toneel. En verhalen over de passie van vrijwilligers. Doordat zij er met hart en ziel zoveel uren vrije tijd in hun club steken houden zij de clubs immers mede draaiende.

Wat: Presentatie
Wanneer: Woensdag 18 november om 19:00 uur
Waar: Dorpshuis Landsmeer